JYLY-Hallitus

JYLY:n hallitus vuoden 2015 kevätkokouksen yhteydessä Keski-Suomen museossa. Seurassa myös nyky-Lyseon oppilaskunnan edustaja Veera Korpi sekä Helsingin osaston puheenjohtaja Tarkko Oksala. Kuva ja henkilöpotretit: Riku Luomaa.

Puheenjohtaja:
Professori Jukka-Pekka Mecklin

Varapuheenjohtaja:
Professori, tiedemuseon johtaja Janne Vilkuna

Sihteeri:
Humanististen tieteiden kandidaatti, opiskelija Jani Tanskanen

Rahastonhoitaja:

Matti Varesmaa

Muut jäsenet:

Kouluttaja, oppikirjailija Pia Tuomi-Sorjonen
Museolehtori Tuula Vuolio-Vallenius
Aluejohtaja Mikko Räty
Opiskelija Mika Korhonen
Toimitusjohtaja Hannu Kraft

Lisäksi hallituksen kokouksiin osallistuu arkkitehti, dosentti Tarkko Oksala (Helsingin JYLY:n edustaja).

Hallituksen jäsenet

Jukka-Pekka Mecklin JYLY-Hallitus-2

Puheenjohtaja

Jukka-Pekka Mecklin on Itä-Suomen yliopiston yleiskirurgian professori, joka työskentelee Keski-Suomen keskussairaalassa. Häntä pidetään suomalaisen suolistosyöpätutkimuksen avainhahmona. Hänen työnsä on tunnustettu mm. Niilo Voipio -palkinnolla 2009 sekä Pohjolan ja Suomi-yhtiöiden lääketieteen palkinnolla 2004.

Janne VilkunaJYLY-Hallitus-7

Varapuheenjohtaja

Janne Vilkuna on museologian professori ja Jyväskylän yliopiston tiedemuseon johtaja. Hän on toiminut useissa museoalan keskeisissä luottamus- ja asiantuntijatehtävissä, mm. Suomen Kotiseutuliiton valtuuston puheenjohtajana. Hänen hoitamansa professuuri on Suomen ensimmäinen ja ainoa.

Jani TanskanenJYLY-Hallitus-3

Sihteeri

Jani Tanskanen opiskelee kirjallisuutta Jyväskylän yliopistossa ja työskentelee Yleisradion kirja- ja kulttuuriohjelmien parissa. Hänen erityinen akateeminen mielenkiinnonkohteensa on kulttuurinen mielenterveystutkimus. Tanskanen on myös vammaispartionjohtaja, ja hänellä on luottamustoimia Jyväskylän seurakunnassa sekä Jyväskylän yliopistossa.

Matti VaresmaaJYLY-Hallitus-8

Rahastonhoitaja

Matti Varesmaa työskenteli ennen eläkkeelle siirtymistään Valion johdossa. Hän on myös Jyväskylän Latu ry:n hallituksen jäsen.

Pia Tuomi-SorjonenJYLY-Hallitus-5

Pia Tuomi-Sorjonen on oppikirjailija ja kouluttaja Jyväskylän aikuisopistossa. Hänen alansa on kirjanpito. Tuomi-Sorjonen on myös Jyväskylän kaupungin Talouskeskus-liikelaitoksen johtokunnan varapuheenjohtaja.

Tuula Vuolio-ValleniusJYLY-Hallitus-6

Tuula Vuolio-Vallenius on museolehtori Keski-Suomen museossa. Hänen työhönsä kuuluu muun muassa museon ja koulujen yhteistyö, museo- ja kulttuuriperintökasvatus ja viestintä.

Mikko Räty

Mikko Räty on YIT:n aluejohtaja.

Hannu KraftJYLY-Hallitus-1

Hannu Kraft on siirtynyt liike-elämästä eläkkeelle ja kuvaa itse olevansa ”eläkevaari”. Häntä pidetään myös taitavana Lyseon entisten opettajien imitoijana.

Mika KorhonenJYLY-Hallitus-4

Mika Korhonen opiskelee logistiikkaa ja harrastaa mm. valotekniikkaa Jyväskylän Huoneteatterissa. Hänet näkee usein myös keskisuomalaisissa tapahtumissa järjestyksenvalvojana.

Helsingin osasto: Tarkko OksalaJYLY-Hallitus-9

Tarkko Oksala on ansioitunut arkkitehti ja dosentti. Suomessa hän on ollut cad-suunnittelun edelläkävijä.

JYLY:n hallitusta ja nykyopiskelijoita Harjun kampuksella. Kuva: Raili Kivelä
JYLY:n hallitusta ja nykyopiskelijoita Harjun kampuksella.
Kuva: Raili Kivelä

JYLY:n hallitusta ja nykyopiskelijoita Harmooni-ravintolassa. Kuva: Raili Kivelä
JYLY:n hallitusta ja nykyopiskelijoita Harmooni-ravintolassa.
Kuva: Raili Kivelä

Hallituksen pöytäkirjat ovat julkisia ja luettavissa tämän linkin kautta.