Tervetuloa kertomaan ammattiurastasi Lyseolaisille 27.3!

Hyvät Jylyläiset!

Tervetuloa kertomaan ammatista ja urastasi Lyseon opiskelijoille Ammatit tutuksi -iltapäivänä ti 27.3.klo 12.50-14.00. Ilmoittauduthan allekirjoittaneelle paluupostissa!


Ammatit tutuksi -iltapäivä ti 27.3.

Jyväskylän Lyseon lukiossa järjestetään ammattipäivä tiistaina 27.3. klo 12.50-14.00. Mukaan pyrimme saamaan kattavasti eri ammattialojen edustajia, osallistujina ovat lukiomme 1.- 2.vuoden opiskelijat.


Opiskelijat valitsevat esittelyistä 2 vaihtoehtoa. Näin ollen saman sisältöinen, noin 30 minuuttia kestävä esittely toteutetaan kahdelle eri opiskelijaryhmälle. Tarkempi aikataulutus on:


esittely 1: klo 12.50-13.20

esittely 2: klo 13.30-14.00


Esittelyn sisältöön voitte vaikuttaa paljon, esimerkkinä siihen voi sisällyttää seuraavia asioita. Voitte myös valita vain toisen esittelyajoista.


* oman taustan ja työn esittely (oma esittely, koulutuspolku, työtehtävät)

* yrityksen/työpaikan esittely pääpiirteissään

* ammattialan ajankohtainen tilanne (esim. missä ovat ammattialan työpaikat, millainen on alan työllisyystilanne, millainen palkkataso alalla on)

* alalla toimimisen keskeiset taidot ja kyvyt (esim. millaisen työnhakijan ottaisit töihin)

* motivoivinta / raskainta alalla on…, työn hyvät ja huonot puolet

* koulutusvalinnat ja alalla toimiminen (esim. yleisesti, miten alalle kouluttaudutaan, mitä kannattaa opiskella/harrastaa)


Esittelyissä voi halutessaan käyttää tietokonetta ja videotykkiä. Kaikissa esittelyluokissa on myös opettaja valvomassa ja opastamassa laitteiden käytössä.

Jyväskylän Lyseon lukio sijaitsee Harjun kampuksella Sepänkatu 3:ssa. Pääsisäänkäynti on sisäpihalta. Olemme vastaanottamassa vieraita aulatorilla klo 12.20 alkaen.


Parkkipaikkoja löytyy mm. Sepänaukion puoleisella parkkipaikalla (2 h kiekkopaikkoja).


Kiitoksena tarjoamme hienon mahdollisuuden kertoa työelämästä nuorille sekä makoisat kahvit ennen tapahtumaa tai oman osuuden jälkeen.


Lisätietoja ja ilmoittautumiset viimeistään pe 9.3. opinto-ohjaaja liisa.lamminsivu-risku@gradia.fi tai 040 341 4694


Yhteistyöterveisin Lyseon opotiimi

Liisa Lamminsivu-Risku, Johanna Ottavainen, Jussi Lounassalo ja Minna Lehtonen